Professioneel een bedrijf overnemen

U loopt met de gedachte; een bestaand bedrijf overnemen? Wellicht weet u dan dat de succeskans volgens onderzoek van ING ruim 95% is! Het overnemen van een bedrijf levert meestal vanaf de eerste dag na de financiering winst op. Zodoende kent de Nederlandse markt veel partijen. Er is veel interesse en zeker 15% van de Nederlandse ondernemers overweegt binnen 5 jaar een verkoop. Jaarlijks worden er dan ook circa 20.000 ondernemingen overgedragen. Company Brokers helpt jaarlijks gemiddeld 20 ondernemingen bij het overnemen en verkopen. Ook voor u staan wij klaar met ondersteuning in elk opzicht. Neem hiervoor contact met ons op. Vraag nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Succesvol een bedrijf overnemen? Wij bellen u!

 

Het juiste bedrijf overnemen

Timing is essentieel bij het overnemen van het juiste bedrijf. Als verstandig ondernemer laat u zich dus begeleiden door professionele makelaars. Want zij zoeken en identificeren gericht naar een bedrijf dat aansluit bij uw plannen. Hiervoor beschikken wij over een zeer dynamisch en uitgebreid aanbod van bedrijven. Een gedeelte ziet u in ons actuele bedrijven aanbod. Dit aanbod wordt regelmatig ververst met nieuwe ondernemingen in uiteenlopende sectoren.

Een bedrijf overnemen, hoe werkt dat?

Zodra u een bedrijf zoekt met specifieke kenmerken gaan wij proactief voor u op zoek. Het bedrijf dat aan uw eisen voldoet, wordt zo al snel gevonden. Niet 1 maar 2 makelaars zijn voor u actief. Zij zijn zelf ondernemers geweest en gebruiken hun jarenlange ervaring en rijke vakkennis om de gebruikelijke problemen te voorkomen en kansen te benutten. Onze eigen juristen, accountants en andere experts leveren u direct de juiste adviezen en begeleiding, waardoor uw kosten laag blijven. Indien nodig schakelen wij de juiste externe specialisten in voor specifieke uitdagingen. U krijgt tijdens het hele aankoopproces ondersteuning: tijdens de bemiddeling, de onderhandeling en de afsluiting van de bedrijfsovername.

Eigen bedrijf overnemen: management-buy-out

Indien mensen uit uw eigen bedrijfsleiding het bedrijf overnemen, spreken wij van een management-buy-out. Deze vorm van overnemen kent zijn eigen voordelen en uitdagingen. Zo moet u nagaan of de beoogde kandidaat voldoende ondernemerskwaliteiten en financiële middelen heeft. Dit heeft effect op de prijs en de snelheid van uitbetaling. Voordelig is de mogelijkheid tot een gefaseerde overdracht en het behoud van de eigen identiteit van het bedrijf.

Hulp bij de financiering

Wij bemiddelen regelmatig bij de financiering. Dankzij onze uitstekende contacten met diverse bedrijven, instellingen en banken zijn wij in staat aanvullend risicodragend kapitaal voor u te realiseren. In deze tijden van terughoudendheid bij de banken is dit van grote meerwaarde in het succesvol overnemen van een bedrijf.

Veel gezocht advies: