FAMILIEOVERDRACHT

Voor veel familiebedrijven geldt dat zij niet denken in jaren, maar in generaties. Het belang van de onderneming is het belang van uw familie en uzelf. Het evenwicht tussen familiebelang en ondernemingsbelang is belangrijk voor het succes van het bedrijf op de lange termijn. Omdat persoonlijke en zakelijke belangen meer door elkaar heen lopen is het opvolgingsvraagstuk bij een familieoverdracht wezenlijk anders. Daar komt nog bij dat bij familiebedrijven de relatie tussen koper en verkoper blijft bestaan.

familieoverdracht-combrok (1)

De familieoverdracht

overnamebegeleiding-combrok

De continuïteit van uw onderneming wordt mede bepaald door een goede overdracht. Daarbij spelen niet alleen de zakelijk inhoudelijke aspecten een rol, maar ook emotionele. Company Brokers maakt door gesprekken met u en uw familie helder wat nodig is voor een soepele bedrijfsoverdracht. We bepalen samen concrete acties die leiden tot het gewenste resultaat: de overdracht aan de volgende generatie!

Familiestatuut

We hebben ervaring in de begeleiding van ondernemers bij een familieoverdracht aan de volgende generatie. Zowel binnen als buiten het bedrijf kan dat soms tot spanningen leiden, daarom is het belangrijk om tijdens het hele proces de volgende regels in acht te nemen:

  • De aandeelhouders die werkzaam zijn in het bedrijf voeren de leiding en het bestuur over de onderneming;
  • Ieder kind wordt gelijk behandeld, ook de kinderen die buiten de zaak blijven;
  • De financiering van de overdracht mag niet drukken op de continuïteit van de onderneming;
  • Uw oude dag moet binnen de mogelijkheden financieel verzekerd zijn.

Een familieoverdracht is altijd een complex proces. Planmatig werken, helder communiceren en oog blijven houden voor de verschillende belangen is daarbij van groot belang. Het familiestatuut speelt hierin een rol. Wij helpen u dat op te stellen, zodat regels en afspraken over hoe de familieleden zich verhouden tot elkaar en het bedrijf duidelijk zijn. In onze kennisbank ziet u welke onderwerpen in het familiestatuut aan bod komen.

Vrijblijvend meer informatie over familieoverdracht?

Denkt u aan het overdragen van uw bedrijf? Neem contact met ons op.

Overnamebegeleiding

bedrijfsoverdracht

We begeleiden de verkoop van uw onderneming van het begin tot de afronding van de overdracht. Daarin blijven we zoveel mogelijk doelgericht. Dat betekent dat we liever geselecteerde kandidaat-kopers aandragen dan dat we uitgebreide rapporten schrijven. Serieuze en passende kandidaten brengen we met u in contact nadat we deze eerst hebben gesproken en beoordeeld. Over onze werkwijze leest u hier meer.

Wie is Company Brokers?

Company Brokers is specialist in bedrijfsovernames. Wij hebben ervaring in de bemiddeling bij verkoop, aankoop en participatie van en in bedrijven. Company Brokers overlegt met verkopers en kopers en brengt ze effectief bij elkaar. Wij geven met een discrete, persoonlijke aanpak vele verrassende mogelijkheden.

Company Brokers: uw specialist in bedrijfsovernames

  • Persoonlijk, professioneel en betrouwbaar
  • Geen dikke rapporten, maar daadkracht
  • Succes door ervaring en vakmanschap
  • Een groot netwerk
  • No cure – No pay

Deze ondernemers gingen u voor

Gevoelsmatig en door het concept (op “no cure no pay” basis) hebben we Company Brokers de opdracht gegeven om een geschikte partij te vinden om ons bedrijf aan over te dragen. Company Brokers gaf ons steeds het vertrouwen en de begeleiding die wij nodig hadden, hier waren we heel tevreden over.

Company Brokers heeft mij bijzonder goed bijgestaan in het gehele traject. Ze weten hoge verwachtingen goed waar te maken. Het proces is naar mijn mening bijzonder goed afgerond en ze zetten moeiteloos door, ook als het ‘eventjes tegenzit’. 10 punten voor deze heren!

Company Brokers was ‘no nonsense’: duidelijk over het proces, over de kosten, over de looptijd. Ze hebben ons geholpen met het vinden van de juiste koper en met het onderhandelen over de verkoopcondities. Een persoonlijke en betrouwbare partner met veel ervaring is essentieel.

Klaar voor de volgende stap?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem eens vrijblijvend contact op, wij vertellen u graag meer.

📞 Tel. +31 345 72 52 70
📧 informatie@combrok.nl

Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier

Dan nemen wij contact op met u.