Ref. 1149

Vestigingsgebied:
Midden Nederland

Werkgebied:
Benelux

Branche:
E-commerce

Rechtsvorm:
BV

Omzet:
€ 5.100.000 per jaar

Vraagprijs:
€ 6.300.000

Te koop aangeboden wordt een E-commerce bedrijf indoor/outdoor/lifestyle furniture.

De onderneming is 10 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren.

Het bedrijf levert houten meubelen voor binnenshuis en zwaar houten buitenmeubilair. De verkoop vindt voornamelijk online plaats, tevens heeft het bedrijf een grote showroom – ‘een perfecte combinatie van on en offline verkoop’ De producten worden bij diverse leveranciers in het buitenland geproduceerd en middels diverse kanalen in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België, verkocht. Het bedrijf is gevestigd in Midden Nederland.

De producten worden geproduceerd bij leveranciers in West en Oost Europa. Zij produceren deze artikelen in opdracht van de onderneming. De ontwikkeling van de producten wordt gedaan door één van de eigenaren. Daarnaast wordt er gezocht naar alternatieve leveranciers.

Eind 2018 zijn de websites volledig over gegaan naar een nieuw platform. De websites zijn verder geoptimaliseerd en klaar voor de toekomst. De websites hebben bij elkaar gemiddeld bijna 60.000 unieke bezoekers per maand en een conversie van 3,34%. 

De vraagprijs bedraagt € 6.300.000 inclusief een eigen vermogen van € 620.000.

De EBITDA voor 2020 is € 962.000 bij een omzet van € 4.500.000. Voor 2021 is de EBITDA geprognotiseerd op ruim € 1.160.000 bij een prognose omzet van € 5.100.000.

De eigenaren zullen zorgen voor een gedegen overdracht.

De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie.

Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

 

Een interessant bedrijf voor een MBI-er om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om volume toe te voegen.

 

Geïnteresseerd?