Ref. 1132

Vestigingsgebied:
Zuid Nederland

Werkgebied:
Europa

Branche:
E-commerce

Rechtsvorm:
VOF

Omzet:
€ 500.000 per jaar

Vraagprijs:
€ 495.000

Te koop aangeboden wordt een producent matrassen, die sterk is in specifieke toepassingen. Verkoop vindt plaats via internet (90%) dan wel rechtstreeks (10%). Omzet in 2020 was € 504k met een ondernemers inkomen van € 114k.

De onderneming produceert matrassen in verschillende maten voor vele toepassingen. Klanten bevinden zich in Nederland, Duitsland en België. Dit zowel op bestelling aan retailbedrijven dan wel via gerenommeerde webshops aan de consument. De matrassen worden in kleine productie eenheden op maat geproduceerd.

De hoge kwaliteit, grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en een scherpe prijs, maken dit bedrijf een zeer sterke speler in de markt. Deze USP’s kunnen nog verder benut worden. Inhoudelijke kennis van verkoop van producten via internet is ruimschoots aanwezig.

Er worden weinig tot geen commerciële activiteiten verricht. Hier liggen uitbreidingsmogelijkheden, de markt is veel groter dan het huidige klantenbestand.

Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land.

Na 2016 heeft Verkoper vanwege privé-omstandigheden minder aandacht kunnen besteden aan het bedrijf. In 2019 heeft hij de zaken weer opgepakt, wat zich vertaalt in de omzetgroei vanaf 2019.

De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt, is een strategische partij of een MBI kandidaat, die een vliegende start wilt maken met lopende omzet met een bestaand product. Voor kopers kunnen de producten ook een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Een zeer goedlopende webshop en gedegen afzetkanalen zijn een belangrijke toevoeging voor elke koper.

Het betreft een activa passiva transactie. De overnamesom bedraagt € 495.000.

 

Een interessant bedrijf voor een onderneming gelieerd aan bijvoorbeeld de meubelindustrie dan wel een MBI-er met kennis van de markt en voldoende eigen middelen.

 

Geïnteresseerd?