1064

Vestigingsgebied:
Midden Nederland
Werkgebied:
Nederland
Branche:
Groothandel
Rechtsvorm:
BV
Omzet:
€ 1.300.000 per jaar
Vraagprijs:
€ 325.000
Delen:

Gespecialiseerde Technische Groothandel (45% aandelen)

De onderneming is een gespecialiseerde technische groothandel. De klanten bevinden zich voornamelijk in nichemarkten van fijnchemische -,  pharma toepassingen en duurzame energie. In overleg met de klant worden specificaties opgesteld op basis waarvan de betreffende producten worden geoffreerd en geleverd.

Technische service is een belangrijke component, waardoor klanten regelmatig terugkomen.  De jarenlange kennis en ervaring spelen hierbij ook een grote rol, zodat klanten efficiënt en effectief geholpen kunnen worden.

Sterke punten zijn: persoonlijk advies/maatwerk, service, naamsbekendheid, partnerschap, high-end productlijn en de langjarige ervaring.

De omzet is € 1.3 miljoen met een brutomarge van 38%.

Het betreft een gedeeltelijke overname van 45% van de aandelen. Een geleidelijk overnametraject naar 100% van de aandelen is bespreekbaar.

De verkoopvraagprijs voor 45% van de aandelen van deze onderneming bedraagt  € 325.000.

Dit bedrijf is geschikt voor een MBI-er met een technische achtergrond en met de commerciële capaciteiten om deze onderneming verder uit te bouwen. 

Een geïnteresseerde dient minimaal over €  200.000 eigen kapitaal te beschikken (aantoonbaar) om zich te kwalificeren als kandidaat koper.

Technische groothandel in niche markt. Zeer geschikt voor een MBI kandidaat met commercieel technische achtergrond, danwel een strategische koper.