Ref. 1076

Vestigingsgebied:
Midden Nederland
Werkgebied:
Europa
Branche:
Groothandel
Rechtsvorm:
BV
Omzet:
€ 1.200.000 per jaar
Vraagprijs:
€ 795.750
Delen:

Groothandel aandrijftechnieken

De onderneming is een technische groothandel in vele onderdelen voor allerlei aandrijftechnieken. De producten bestaan uit elektrische en mechanische delen, die de vele vooral vaste klanten verwerken in de bouw van hun machines en/of andere producten. 

Dit niche bedrijf bestaat al ruim 25 jaar, waarbij de technische innovaties, snelle levering en een goede prijs/kwaliteit verhouding de USP’s zijn.

De hoge mate van kwaliteit (veilig en duurzaam), uitstekende leverancierscontacten en flexibiliteit/creativiteit naar de klant, geven een nieuwe eigenaar ruim voldoende mogelijkheden om tot verdere groei van de omzet te komen.

Het bedrijf is centraal in Nederland gevestigd in een huurpand van ca. 1.000 m2. De huurprijs is marktconform.

De gestaag groeiende omzet bedraagt inmiddels meer dan ca. € 1,2 miljoen per jaar met een brutomarge van ca. 39%. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedraagt ca. € 145.000 per jaar, na een ondernemersbeloning van ca. € 80.000 per jaar.

Er zal sprake zijn van een aandelentransactie.

De vraagprijs voor deze onderneming (100% van de aandelen) bedraagt € 795.750 inclusief ca. € 300.000 Eigen Vermogen.

Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over ca. € 300.000 eigen middelen (aantoonbaar) te kunnen beschikken.

EEN ZEER BIJZONDERE KANS VOOR EEN INTERNATIONAAL GEORIËNTEERDE, COMMERCIËLE ONDERNEMER MET TECHNISCHE KENNIS OF AFFINITEIT (en met wat eigen middelen).

Deze onderneming is inmiddels succesvol verkocht via onze bemiddeling!