Ref. 1107

Vestigingsgebied:
West-Nederland
Werkgebied:
Nederland
Branche:
Bouw & Installatietechniek
Rechtsvorm:
BV
Omzet:
Vraagprijs:
€1.587.000
Delen:

Onderneming in klimaattechniek

De onderneming is specialist op het gebied van klimaattechniek waaronder ventilatiesystemen, airconditioning en warmtepompen. Het bedrijf is erg succesvol en staat zeer goed in de markt. 

Er is een zeer grote spreiding van klanten over heel Nederland met het accent op de Randstad. Ca. 80% van de klanten zijn terugkerend via o.a. langlopende onderhoudscontracten. 

De onderneming is gevestigd in de Randstad. Er zijn tussen de 15 en 20 personeelsleden werkzaam inclusief eigenaar. Er is sprake van een goed, vakkundig en gemotiveerd team. 

De omzet in 2017 bedroeg € 1.600.000 met een EBITDA (na normalisatie) van 11%. Sinds 2016 vindt er een sterke groei van de omzet plaats, die zich ook in 2018 heeft voortgezet waarin een EBITDA van ca. € 280.000 wordt verwacht. 

De vraagprijs bedraagt € 1.587.000 op basis van een 100% aandelenovername. 

Het bedrijf heeft een enorm groeipotentieel voor de komende jaren. Enerzijds door een grote vraag naar een vervangingsmarkt op het gebied van airconditioning en anderzijds door de grote marktontwikkeling en vraag naar warmtepompen. Het bedrijf heeft hiervoor alle expertise in huis! 

De onderneming wordt ter overname aangeboden om de verdere groei van dit bijzondere bedrijf te realiseren. 

Dit bedrijf is geschikt voor een commercieel “zware” MBI-er (en niet vreemd van techniek), een strategische partij of een investeringsbedrijf met toegevoegde waarde.