Ref. 1132

Vestigingsgebied:
Zuid Nederland
Werkgebied:
Europa
Branche:
Productie
Rechtsvorm:
VOF
Omzet:
€ 480.000 per jaar
Vraagprijs:
€ 390.000,-
Delen:

Producent Matrassen

Het betreft de verkoop van een productiebedrijf van matrassen met bewezen groeipotentieel. De matrassen worden geleverd in Nederland, Duitsland en België. Dit zowel op bestelling aan retail-bedrijven dan wel via gerenommeerde webshops aan de consument. De matrassen worden in kleine productie batches geproduceerd voor specifieke toepassingen. 

De hoge mate van kwaliteit, de grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en toch een scherpe prijs maken dit bedrijf een zeer sterke speler in de markt. Deze USP’s kunnen verder uitgenut worden. Inhoudelijke kennis van verkoop van producten via internet is ruimschoots aanwezig. 

Er worden weinig tot geen commerciële activiteiten verricht. Hier liggen uitbreidingsmogelijkheden, de markt is veel groter dan het huidige klantenbestand. Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land. 

De omzet bedroeg gemiddeld € 350.000 per jaar en groeit dit jaar naar ca. € 480.000, met een EBITDA marge van ca. 15%.

Wegens privé omstandigheden moet de eigenaar het bedrijf aan een andere partij gaan overdragen. We zijn op zoek naar personen, met enige kennis van de markt, dan wel een groter bedrijf in een vergelijkbare branche. Inhoudelijke kennis en kunde zijn goed geborgd in de organisatie.

Het betreft een activa passiva transactie. De overnamesom bedraagt € 390.000.  

 

EEN UNIEKE KANS VOOR:

·         Onderneming, gelieerd aan de meubelindustrie, die wil uitbreiden,
·         Een MBI kandidaat, met kennis van de markt, die ondernemer wil
          worden en daarbij beschikt over eigen middelen.