Ref. 1132

Vestigingsgebied:
Zuid Nederland
Werkgebied:
Europa
Branche:
Productie
Rechtsvorm:
VOF
Omzet:
€ 350.000 per jaar
Vraagprijs:
Notk
Delen:

Producent Matrassen

Het betreft de verkoop, dan wel de gedeeltelijke verkoop, van een productiebedrijf van matrassen, met bewezen groeipotentieel. De matrassen worden geleverd in Nederland, Duitsland en België. De matrassen worden in kleine productie batches geproduceerd voor specifieke toepassingen. Dit zowel op bestelling aan retail-bedrijven dan wel via gerenommeerde webshops aan de consument. Het bedrijf heeft hiermee een niche markt aangeboord en is uniek in zijn soort. De leveranciers van de grondstoffen zijn zowel in Nederland als daarbuiten gevestigd. 

De hoge mate van kwaliteit, de grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en toch een scherpe prijs maken dit bedrijf een zeer sterke speler in de markt. Deze USP’s kunnen verder uitgenut worden, zowel in Nederland maar zeker ook naar de omringende landen, om tot een verdere groei van de omzet en winst te komen. 

Het bedrijf heeft 3 FTE’s in dienst, inclusief de eigenaar. Het betreffen o.a. een matrassen-/stoffen-snijder en een naaister.   

Er worden weinig tot geen commerciële activiteiten verricht. Hier liggen uitbreidingsmogelijkheden, want er wordt ook geen acquisitie gepleegd. Dit terwijl de markt groter is dan het huidige klantenbestand.

Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land. Het pand wordt gehuurd op basis van een huurcontract, dat jaarlijks opzegbaar is. 

De omzet bedraagt gemiddeld € 350.000 per jaar met een marge voor ondernemersbeloning van ca. 30%.

Reden van verkoop
De groei van het bedrijf is zodanig, dat de eigenaar op zoek is naar een mede eigenaar dan wel de mogelijkheid wil onderzoeken om aan te haken bij een groter bedrijf in dezelfde branche. De eigenaar zal de koper dan ook gedurende een ruime periode kunnen begeleiden en inwerken. Daarnaast is de inhoudelijke kennis en kunde goed geborgd in de organisatie.

Uitgangspunten verkoop
Er zal sprake zijn van een activa transactie.

Overnamesom
Afhankelijk van het type samenwerking is de vraagprijs nader overeen te komen.

 

EEN UNIEKE KANS VOOR:

  • Onderneming, gelieerd aan de meubelindustrie, die wil uitbreiden,
  • Een MBI kandidaat, die een bijzonder bedrijf wil en daarbij beschikt over eigen middelen.