Ref. 1152

Vestigingsgebied:
Oost-Nederland
Werkgebied:
Nederland
Branche:
Detailhandel
Rechtsvorm:
VOF
Omzet:
€ 1.300.000 per jaar
Vraagprijs:
Notk
Delen:

Moderne goedlopende fietsenspeciaalzaak met nadruk op het sportieve segment

Deze nette en modern ingerichte fietsspeciaalzaak, welke is gespecialiseerd in met name racefietsen en mountainbikes, is gevestigd op een goed bereikbare en gunstig gelegen locatie in midden Gelderland. Het pand heeft een oppervlakte van ruim 1.200 vierkante meter waarvan momenteel circa 1.000 vierkante meter in gebruik is voor het bedrijf. Op eigen terrein zijn er voldoende parkeermogelijkheden. 

Er is een ruim assortiment aanwezig van diverse gerenommeerde fietsfabrikanten. De nadruk ligt op de verkoop van race- en ATB fietsen en bijkomende zaken als fietskleding, accessoires en sportvoeding. Maar ook stadsfietsen en e-bikes zijn aanwezig. Daarnaast beschikt het bedrijf over een ruime werkplaats waar alle soorten reparaties en onderhoud worden uitgevoerd. 

Het bedrijf heeft een sterke naam in de regio en daarmee een brede en vaste klantenkring. Het staat bekend om de goede service. Er wordt in zowel winkel als werkplaats gewerkt met een modern software pakket waardoor de verkoophistorie en er ook veel klantdata beschikbaar is.

Naast de eigenaren heeft het bedrijf momenteel 6 werknemers. Twee medewerkers zijn actief in de verkoop en de overige medewerkers zijn werkzaam als fietstechnicus. Totaal samen ongeveer 3.7 FTE exclusief de ondernemers.

De omzet van dit mooie bedrijf was in 2019 ruim € 1.300.000 met een genormaliseerde Ebitda van € 134.000 voor ondernemersbeloning. De verwachting is dat dit jaar deze omzet minimaal gehaald gaat worden met eenzelfde resultaat. Het bedrijf heeft nog groeipotentie door uitbreiding van de website met een webshop.

Er zal sprake zijn van een activa transactie. 

De vraagprijs voor deze unieke kans is € 90.000,- voor de goodwill en de inventaris. Daarbij komt dan nog de voorraad. De inkoopwaarde van de voorraad was per 1/1/2019 € 592.000,-
Door de vele verkopen vanwege het Covid-19 virus heeft de voorraad op dit moment een niveau van ongeveer € 350.000,-. De overnameprijs van de voorraad is echter flexibel door eventuele verdere afbouw van voorraden.

De verkopende partij wil de koper wel graag nog bijstaan in de exploitatie de komende jaren.

De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. 

Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

 

Een interessant bedrijf voor een MBI-er om een vliegende start te maken of voor een strategische partij om uit te breiden.