De onderneming is een tweewieler-specialist waar dagelijks vele klanten met passie en enthousiasme ontvangen en bediend worden. Het bedrijf is een begrip in de regio en is gevestigd in een historisch pand in het centrum van een bruisende Brabantse stad.

Het draait bij dit bedrijf om de totaalbeleving: uitstekende service, hoge authenticiteit in merken en een breed assortiment. Niet alleen kan de klant terecht voor nieuwe en gebruikte fietsen en scooters, in alle soorten en maten, maar ook voor het customizen van scooters, onderhoud, reparaties, verzekeringen en schade-herstel.

Het bedrijf is gevestigd op een A++ locatie in Noord Brabant. Het huurpand bestaat uit een showroom, een werkplaats en bijbehorend buitenterrein. Het huurcontract is zeer concurrerend en overdraagbaar.

Het gemotiveerde team bestaat uit 3 vaste medewerkers en de ondernemer. De omzet en winstgevendheid zijn zeer stabiel maar het potentieel is zeker nog niet volledig benut.

De verwachting is dat de omzet in 2023 zal uitkomen op € 375.000,- met een bedrijfsresultaat van ongeveer €140.000,-. De vraagprijs bedraagt € 295.000,-.

De eigenaar is bereid het bedrijf geleidelijk over te dragen aan een geschikte koper ten einde de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Een en ander in goed overleg.

Zeer geschikt bedrijf voor een MBI kandidaat die op deze wijze een rijdende start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. Daarnaast natuurlijk ook een zeer mooie kans voor een strategische koper die haar werkgebied en portfolio wenst uit te breiden.

Om een soepele overgang en financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

 

Een buitenkans voor een MBI-kandidaat met passie voor de tweewieler-branche, maar uiteraard ook voor strategische kopers die hun werkgebied of assortiment wensen uit te breiden. 

 

De onderneming behoort tot de grootste scooter speciaalzaken in de Randstad. Een uitstekende, betrouwbare service zorgt ervoor dat deze onderneming tot nu toe vele klanten heeft voorzien van een nieuwe scooter en/of accessoires.
Daarnaast roert de onderneming zich ook in het e-fatbike segment. 

De behoefte van reizigers om zich individueel te verplaatsen blijft hoog. Dit gebeurt steeds meer op een elektrische snor- of bromfiets. De scooter verduurzaamt het snelst van alle voertuigen. Over heel 2022 lag het aandeel elektrisch in de nieuwe snorfietsverkopen op 43,5 procent. Fabrikanten hebben de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in uitbreiding van het aanbod elektrisch scooters. De elektrificatie past in de visie van de branche, waarbij versneld wordt ingezet op schonere motoren en nieuwe snorfietsen vanaf 2025.
Daarnaast lijkt er vanuit de snorklasse een verschuiving op te treden naar veelal behoorlijk kostbare alternatieven als de e-fatbike.

Het aantal personeelsleden bedraagt 11 FTE’s, waarvan 3 FTE via een flexcontract.

De omzet bevindt zich tussen de 3 en 4 miljoen euro met een EBITDA% van ca. 4%.

De koopprijs danwel de financiering voor duurzame groei is n.o.t.k.

De koper is een strategische partij, die aanvulling dan wel uitbreiding zoekt van zijn huidige activiteiten.

 

Een unieke kans waarbij gebruikt gemaakt kan worden van het specialisme en het netwerk van het bedrijf om activiteiten verder uit te breiden.

 

Het bedrijf is opgericht in 2008 door de huidige eigenaar en heeft zich gespecialiseerd in zonwering. Zonwering voor zowel binnen als buiten. Naast diverse merken leveren ze ook zonwering onder een huismerk.

Het bedrijf is gevestigd in Midden Nederland in een groot pand op een perfecte zichtlocatie. De locatie is goed bereikbaar vanuit diverse kanten. Het bedrijf beschikt over een ruime showroom en werkplaats. Naast de eigenaar werken er 3 medewerkers.

Particuliere klanten vertegenwoordigen ca 85% van de omzet. Andere klanten zijn o.a. scholen, woningbouwverenigingen, VVE’s en verzorgingsinstellingen.

De verwachte omzet voor 2023 is ca. € 950.000,- met een EBITDA van ca. € 200.000,-.

De eigenaar wil zich gaan richten op andere activiteiten. Een mooie opportunity voor een MBI kandidaat met kennis van de markt en voldoende eigen middelen of een strategische koper om dit bedrijf verder uit te bouwen.

 

Een interessant bedrijf om in te stappen of om uit te breiden.