Dit te koop aangeboden bedrijf is een familiebedrijf dat idealen goed weet te combineren met professioneel ondernemerschap. Ze zijn op zoek gegaan naar de beste traditionele smaakvolle ingrediënten en hebben een sterke voorkeur voor verse producten van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze gecertificeerd als halal vlees verwerker. Als er vlees wordt gebruikt bij de gerechten is dit alleen halal vlees. Met passie voor food en service werken ze aan het bereiden van smakelijke en gezonde producten als dürüms, köfta’s, kebabs, pides en klassieke maaltijd(component)en.

Het assortiment is breed te noemen. Ook worden er met enige regelmaat nieuwe producten ontwikkeld. Dit gebeurt veelal in samenspraak met de klant.

De klantenkring is divers. Van het leveren van vliegtuigmaaltijden, horeca en hogescholen. Hierdoor heeft het bedrijf in 2020 een forse omzetdaling gehad ten gevolge van Covid-19. Dit zal ook in de eerste helft van 2021 nog zo zijn.

Naast de eigenaar zijn er op dit moment 5 medewerkers.

In 2019 was er een omzet van € 1.200.000. Deze is vanwege Covid-19 in 2020 gezakt naar € 587.000. Dit jaar wordt er een omzet verwacht van € 750.000. Hierdoor is ook de Ebitda gezakt van € 118.000 in 2019 naar ongeveer € 80.000 in 2020. De verwachting is dat de omzet in 2022 weer op het oude niveau zal zijn.

Het betreft een overname van 100% van de aandelen. De vraagprijs voor het bedrijf is € 760.000 inclusief een eigen vermogen van € 200.000.

De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie.

Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

 

Een kwaliteit foodbedrijf voor een MBI-er om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om zich te versterken in de markt.