Te koop aangeboden wordt een productlijn voor designlampen voor consumenten, inclusief ontwerpen, website en productiemallen. Het gaat over een activiteit binnen een bestaande onderneming die wordt afgestoten. Inclusief een uitgebreid en goed ontwikkeld productie- en distributienetwerk voor de afzet. De lampen worden online verkocht door gespecialiseerde lifestyle en interieursites en mainstream webshops.

De onderneming heeft de producten geheel in eigen huis ontwikkeld en op de markt gebracht. De activiteit maakt op dit moment onderdeel uit van een holding en wordt los verkocht.

Er zal sprake zijn van een activatransactie. Een lijst van over te dragen activa wordt aan de kandidaat-koper ter hand gesteld. De vraagprijs is € 148.000,- op basis van de gerealiseerde resultaten in de voorgaande jaren en de over te dragen activa. Daarin zijn onder meer begrepen de social media accounts, de eigen webshop en het productie- en het distributienetwerk. De exclusieve productie-mallen zijn in eigendom en horen ook bij de overname.

De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt en is een strategische partij. Het kan ook een MBI kandidaat zijn die een vliegende start wil maken met lopende omzet op een bestaand product. Voor kopers kunnen de producten een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Dat geldt ook voor de webshop en de bestaande productie- en afzetkanalen.

Om een overname mogelijk te maken, zal de koper aantoonbaar over voldoende eigen middelen moeten beschikken.

Een interessant bedrijf voor een MBI-er om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om volume toe te voegen.

Het bedrijf is in meer dan 17 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel van spirituele producten, mineralen en edelstenen. Een volwassen bedrijf met een stevige positie in de markt en een “klinkende” naam.

De producten worden verkocht aan therapeuten, detailhandel en particulieren. Met een uitgebreide, gebruiksvriendelijke en informatieve website worden de klanten uitgebreid geïnformeerd over de producten en biedt hen de mogelijkheid alle producten online te bestellen. Het bedrijf beschikt over een zeer ruime fysieke showroom/winkel voor het volledige productgamma met afhaalfaciliteiten voor de klanten. De producten worden wereldwijd ingekocht bij voornamelijk vaste leveranciers.

Het bedrijf is gevestigd in Midden-Nederland in een modern huurpand. Naast de eigenaresse zijn er 11 medewerkers in dienst.

Het bedrijf heeft in de afgelopen 2 jaar een zeer sterke groei doorgemaakt en ook de verwachting voor 2021 is weer een sterke stijging. De overnameprijs is nader overeen te komen, maar houdt u rekening met een totaal prijs van ca. € 1.600.000,-.

De huidige eigenaresse is bereid om voor de juiste partij een (deel)financiering te verstrekken indien nodig.

De koper dient kwaliteit en dienstverlening belangrijk te vinden en geïnteresseerd te zijn in de producten en hun toepassingen. Om een soepele overdracht mogelijk te maken, dient de potentiële koper over een ca. € 500.000,- vrije eigen middelen te beschikken.

 

Interessant bedrijf met veel mogelijkheden in heel specifieke markt.

Zeer geschikt voor een commerciële MBI-er (mits hij/zij kan beschikken over voldoende financiële middelen).

 

Het betreft een al lang bestaand (en zeer winstgevend!) Nederlands bedrijf dat nieuwe fiets-onderdelen (voor high-end race- en mtb-fietsen) verkoopt aan fiets-groothandels en detaillisten in voornamelijk Europa, maar zeker ook daar buiten.

Snelheid van leveren, de kwaliteit van de producten, de prijsstelling en zeker ook het assortiment zorgen voor een toenemende vraag.
De (internationale) markt voor dit soort kwaliteit-fietsen, en dan dus ook de onderdelen daarvoor, is zeer sterk groeiend.

Het bedrijf is gevestigd in Midden-Nederland in een modern huurpand. Het bedrijfspand is eventueel ook over te nemen als daar interesse in is.

De omzet bedraagt thans boven ca € 6 miljoen per jaar met een brutomarge van ca. 18%. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedraagt gemiddeld  > € 400.000,- per jaar. Bedrijf is financieel gezond en sterk.

De overnameprijs voor 100% van de aandelen in deze onderneming bedraagt € 3.560.800,- bestaande uit de intrinsieke waarde van ruim € 2.000.000,- (o.a. voorraden, debiteuren) en een bedrag aan goodwill voor de overname van o.a. klanten, team mensen, stille reserves, alle leverancierscontacten en een goede inwerkperiode.

 

Een unieke en hoog gekwalificeerde handelsonderneming in een exclusieve niche markt!