Company Brokers adviseert en begeleidt EBS Trading succesvol bij de internationalisering van haar activiteiten

EBS Trading verkoopt fietsonderdelen en fietsen (high-end race- en mountainbikes) zowel aan de groothandel als aan de retailmarkt. De producten worden gekocht bij de OEM’s (Original Equipment Manufacturers).

De laatste jaren zijn mensen veel meer gaan (duur)sporten, waardoor ook de markt voor fietsen flink is gegroeid. Bas Goossens, eigenaar van EBS Trading, heeft al jaren de ambitie om zijn aanwezigheid in de eindmarkt te vergroten. Dit werd ook gestimuleerd door één van zijn klanten, John Moss van Merlin Cycles UK. Merlin Cycles UK is één van de langstlopende en toonaangevende online fietsenwinkels in de UK. Toen John klaar was om zijn bedrijf te verkopen, zag hij zowel in het bedrijf van Bas als in Bas persoonlijk de perfecte match. Om een ​​toonaangevende speler in West-Europa te worden, was een derde partij het doel.

Deze derde partij is gevonden via The FIELDS Group. FIELDS investeert in bedrijven in verschillende sectoren en bouwt daarbij voort op een Buy&Build strategie. FIELDS heeft het bedrijf Absolut Bikes aan het pakket toegevoegd. Absolut Bikes is een toonaangevend B2B
e-commerce bedrijf in Duitsland.

Door deze drie bedrijven te combineren is een toonaangevende speler in West-Europa geboren. Het versnelt de internationale expansie met de groothandel- en retailfunctie onder één paraplu en optimaliseert daarmee ook de productstroom met distributiecentra in Duitsland, Nederland en de UK.