Company Brokers begeleidt verkoop in ‘zomerse sferen’

12-12-2019 - En weer heeft Company Brokers een succesvolle bedrijfsovername begeleidt. Dit keer betreft het de onderneming Best Buying Service BV, gespecialiseerd in de inkoop van producten vanuit Azië (vnl. China).

BBQ’s vormen de hoofdmoot van het productenpallet, welke gedurende de lente- en zomermaanden door diverse grote retailers in Europa verkocht worden. De verkopende partij had, na vele jaren in deze branche werkzaam te zijn geweest, behoefte aan een nieuwe stap in een heel andere richting.

Het lastige in dit verkooptraject was het verkrijgen van voorfinanciering van de bank. Voorfinanciering is nodig omdat een aanzienlijk deel van het aankoopbedrag van de producten, welke vanuit Azië geïmporteerd worden, vooruit betaald moet worden. Een aantal potentiële kandidaat kopers vond dit een te lastige hobbel om te nemen.

De uiteindelijk kopende partij Arpe BV heeft al affiniteit met zowel het (onder)handelen met leveranciers in China als het verkopen van BBQ’s. Een ‘perfect match’ dus, waarbij de rol van Company Brokers als ‘matchmaker’ weer eens bewezen is.