Minderheidsaandeel; van hemel naar hel?

08-08-2018 - Een minderheidsaandeel verkopen is altijd een uitdaging. Met name als er nergens gedocumenteerd staat vanuit welke basis de waarde van de aandelen berekend moet gaan worden.

Vaak is het zo, dat partijen elkaar aansporen om samen een bedrijf te gaan runnen. Alles is nieuw, rooskleurig en ‘de bomen groeien tot aan de hemel’.  In de euforie gaan de partners vol energie aan het werk en wordt de scheidingsclausule vergeten. Als er dan op een bepaald moment toch een kink in de kabel komt, dan is het lastig afscheid nemen.

Company Brokers heeft zo’n case weer eens succesvol weten af te sluiten. Hoewel de ‘scheidende partners’ nog wel ‘on speaking terms’ waren, was het lastig om een geschikte overnamekandidaat te vinden. Hoewel er voldoende animo vanuit de markt was, had de blijvende partner natuurlijk het recht om zijn veto uit te spreken. Zodoende was er veel communicatie en overredingskracht nodig om de uiteindelijk nieuwe partner binnen te kunnen hengelen. Eigenschappen waar Company Brokers om bekend staat naast  ‘persoonlijk , betrokken en betrouwbaar met veel ervaring’.