Succesvolle overname van Horecaworld door TCW

16-09-2015 - TCW Groep, een business to business groothandel voor non food producten voor de horecasector, heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen van Horecaworld. De nieuwe eigenaars zijn Marcel de Wolf en Frank Klomp, die als bestuurders van TCW verantwoordelijk zijn voor de sterke groei van TCW de afgelopen jaren, en Rabo Participaties (RaPar).

Utrecht, 16 september 2015

TCW Groep zet haar ambitieuze groeibeleid voort door overname Horecaworld

TCW Groep, een business to business groothandel voor non food producten voor de horecasector, heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen van Horecaworld. De nieuwe eigenaars zijn Marcel de Wolf en Frank Klomp, die als bestuurders van TCW verantwoordelijk zijn voor de sterke groei van TCW de afgelopen jaren, en Rabo Participaties (RaPar).

Horecaworld
Horecaworld, gevestigd te Rotterdam is de toonaangevende marktleider in Nederland en België op het gebied van horecabenodigdheden. Als betrouwbare partner in de branche bedienen zij deze specifieke markt al jarenlang met eersteklas producten: van kruimelveger tot pizza-oven en alles wat daar tussen zit. Horecaworld focust zich vooral op online verkopen, maar beschikt ook over een grote showroom in de nieuwe locatie in Spijkenisse. De oprichter, Aydin Güç, blijft voorlopig zowel financieel als operationeel betrokken bij de verdere groei en expansieplannen van Horecaworld.

Aydin Güç, oprichter en directeur Horecaworld: “Ons bedrijf groeit zo hard in omzet dat we steeds meer behoefte hebben aan werkkapitaal. We investeren veel in voorraden, zodat we de korte levertijden richting onze klanten kunnen blijven waarmaken. Door de samenwerking met TCW en Rabo Participaties is er zowel organisatorisch als financieel een goede basis gelegd om versneld verder te kunnen groeien. Ik voorzie een fantastische toekomst.” 

Horecaworld werd geadviseerd door Company Brokers uit Geldermalsen:

Willem van den Hoek Ostende, Partner van Company Brokers: “Het was een interessant verkoopproces, waarbij partijen ook na transactie met elkaar verder wilden. Dan moet de vorm van samenwerken, zowel financieel als in visie voor alle partijen passend zijn. Mede door onze creativiteit en bemiddelende rol hebben we een voor alle partijen een mooie deal kunnen verwezenlijken.”

TCW Groep
TCW richt zich op non food producten voor restaurants, hotels en andere food gerelateerde bedrijven en is gevestigd in Utrecht. TCW heeft een uitgebreid assortiment van meer dan 10.000 kwaliteitsproducten en streeft daarbij om een one-stop-shop te zijn voor al hun klanten. Vanuit het nieuwe distributiecentrum in Utrecht worden dagelijks duizenden artikelen verzonden. Marcel de Wolf en Frank Klomp zullen zij de dagelijkse leiding gaan voeren over de nieuwe combinatie.

“Wij als management van TCW zijn zeer verheugd. Met de overname hebben wij een strategische stap gezet om onze kennis en expertise te verbreden waardoor wij verdere groei kunnen realiseren. De synergievoordelen bieden ons de mogelijkheid om onze klanten nog beter te bedienen door een ruimer productassortiment met meer ruimte voor productinnovaties. Met RaPar en Rabobank als financiële partners kunnen wij samen onze sterke groei van de afgelopen jaren continueren.”

Rabo Participaties 
Rabo Participaties (RaPar) is één van de private equity fondsen van de Rabobank, dat door middel van minderheidsbelangen sterk groeiende, Nederlandse bedrijven ondersteunt. Met de succesvolle afronding van de transactie groeit de portfolio uit tot 10 bedrijven in verschillende sectoren. Eerder dit jaar zijn al exits gerealiseerd bij 3 andere bedrijven uit de portefeuille.

Rogé de Haas, Director Rabo Participaties: "Wij zijn enorm verheugd met deze transactie. Wij zijn onder de indruk van het management van TCW en de sterke groei van Horecaworld. De combinatie van beide ondernemingen biedt mooie vooruitzichten aangezien beide bedrijven complementair zijn aan elkaar waardoor veel synergievoordelen behaald kunnen worden. Deze investering past heel goed binnen onze doelstelling om verdere groei van bedrijven mogelijk te maken met risicodragend kapitaal.”

RaPar werd voor deze transactie bijgestaan door Stek Advocaten, JSA en Sincerius. De transactie is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Utrecht e.o., die de bankfinanciering heeft verstrekt.