Discretie, doelgerichtheid, succes

Waarom ondersteuning in de bemiddeling van de overname van mijn bedrijf? Waarom zou ik dit niet zelf doen of met hulp van een accountant of jurist?

Een bedrijfsovernameproces is meestal lang, intens en tijdrovend. Discretie is belangrijk want u wilt uw klanten, personeel en leveranciers niet onnodig ongerust maken. Terwijl u onderneemt en zorgt dat uw bedrijf draait zoals het moet, organiseren wij de overname van uw bedrijf.

Company Brokers ondersteunt en begeleidt u actief en discreet gedurende het hele proces van de bedrijfsovername. De overname van uw bedrijf heeft full-time onze aandacht en energie. Wij rusten niet voor er een succesvolle overname heeft plaatsgehad.

Kwaliteit

Advisering op het terrein van bedrijfsovername en opvolging is een vak. Een vak apart. De bedrijfsovernamespecialisten van Company Brokers zijn aangesloten en gecertificeerd bij BOBB www.bobb.nl

Een BOBB aangesloten adviseur is een specialist, iemand die zijn volledige tijd besteedt met advisering over dit onderwerp. De adviseur is regisseur van het overdrachtsproces en dealmaker. Hij/zij overziet het gehele traject en schakelt op specialistische deelterreinen zo nodig derden in.

Garanties voor marktpartijen;
Allereerst wil de BOBB de kwaliteit van advisering en bemiddeling door de aangesloten leden waarborgen ten gunste van de ondernemer die zijn bedrijf wil verkopen en de partij die een bedrijf wil overnemen.

Kwaliteitsbewaking;
De BOBB beoogt een krachtig instituut te zijn dat in de markt garant staat voor transparantie en kwaliteit. De aangesloten leden hebben een gedragscode. Zij hebben zelf een geschillencommissie in het leven geroepen.

De specialisten van Company Brokers zijn aangesloten bij DCFA. De Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA is met circa 200 individuele leden de grootste vereniging op haar gebied en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector, met corporate finance en fusies & overnames als specialisme.

Internationaal

Company Brokers heeft een team van makelaars met langdurige ervaring in diverse landen zowel binnen als buiten Europa en spreken vloeiend Engels, Duits en Frans.

Uw bedrijf kan interessant zijn voor buitenlandse strategische kopers. Europese bedrijven maar ook bedrijven buiten Europa zijn op zoek naar marktaandeel in de Benelux markt. Nederlandse bedrijven hebben een goede reputatie in het buitenland en kunnen voor buitenlandse strategische kopers eveneens de deur openen naar exportmarkten.

Daarom zoeken wij regelmatig naar buitenlandse strategische kopers voor onze klanten. Ook hebben wij reeds meerdere overnames begeleid in het buitenland voor Nederlandse ondernemers.