Heeft u behoefte aan een professionele bedrijfswaardering? Wilt u een reëel beeld hebben van de waarde van uw onderneming? Dan begrijpt u welke waarde de begeleiding van een ervaren bedrijfsmakelaar voor u heeft. En Company Brokers begrijpt u, omdat wij zelf ondernemers zijn. Wij werken dan ook deskundig, discreet en vertrouwelijk. En wij bieden u geheel kosteloos een volledige en vrijblijvende waardebepaling. Profiteer hier nu van: neem contact met ons op voor uw bedrijfswaardering!

 

Professionele bedrijfswaardering nodig?

 

Wat moet u weten over uw bedrijfswaardering?

Een bedrijfswaardering is essentieel onderdeel van het aan- of verkoopproces van uw bedrijf. Hierbij is het goed om te weten dat het vaststellen van de vraagprijs niet alleen een deskundige waardebepaling vereist, maar ook kennis van de markt. Want hier wordt uiteindelijk de echte waarde van uw bedrijf bepaald. Bovendien spelen factoren zoals financierbaarheid en courantheid een aanzienlijke rol. Voor uw bedrijfswaardering zijn twee verschillende bedrijfseconomische methoden: de rentabiliteitswaardemethode en de Discounted-Cashflow-methode.

Hoe werkt een bedrijfswaardering?

Alle relevante factoren worden meegenomen in uw bedrijfswaardering. Company Brokers houdt bijvoorbeeld rekening met uw specifieke wensen op financieel en fiscaal gebied, de winst en winstprognose, het klantenbestand en de persoonsgebondenheid. Hierin bezitten wij rijke ervaring, zowel op het gebied van bedrijfseconomische methoden als door inventarisatie van de ‘value drivers’. Om tot een gedegen resultaat te komen, werken wij tevens graag samen met uw accountant, want ook hij kent uw onderneming grondig.

Hoe past ‘goodwill’ in uw bedrijfswaardering?

Terwijl de balanswaarde goed is vast te stellen, blijkt de daadwerkelijke waarde minder meetbaar. Want hoewel de ‘goodwill’ van een bedrijf geen balanspost vormt, is deze misschien wel de grootste post in uw overname. Afhankelijk van vele factoren kan de goodwill berekend worden en kan zelfs voor iedereen verschillend zijn. Voor de koper is de goodwill waarde afhankelijk van de winsten die hij naar zich toe kan halen en de mate van zekerheid dat deze toekomstige winst ook echt wordt gerealiseerd. Het verleden is daarbij slechts een indicatie. Zo blijkt de waardebepaling dus vooral een inventarisatie te zijn van waardebepalende factoren: ‘value drivers’.

Over onze bedrijfswaarderingen

Company Brokers hanteert vanuit jarenlange ervaring de volgende 2 methoden voor een bedrijfswaardering:

  1. Eigen vermogen + zoveel maal EBITDA (winst exclusief belastingen, afschrijvingen en rente). Omdat sommige bedrijven efficiënter zijn dan andere, en omdat de kasstroom nog belangrijker is dan de winst.
  2. De complexe DCF-methode (het kijken naar huidige en toekomstige kasstromen met het basisjaar als voorspelling).

Meer weten?

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.