Redenen om uw bedrijf te verkopen

redenen om uw bedrijf te verkopen combrok

Waarom zou u uw bedrijf gaan verkopen? U komt op een leeftijd dat u toch wat meer wilt gaan genieten van het leven en uiteindelijk met pensioen gaat. Of u vindt het tijd voor wat anders, een nieuwe uitdaging. In dit artikel gaan we daar verder op in. Lees dus snel verder. 

Pensioen

Niet lang geleden zag de wereld er overzichtelijk uit, ook in de wereld van fusies en overnames. Als je ondernemer was dan kwam vanzelf de tijd dat de pensioenleeftijd in zicht kwam. Dat was ook het moment dat bedrijfsopvolging een thema werd in de directiekamer. Maar dat is de laatste jaren sterk veranderd. Het aantal ondernemers dat afstand doet van de onderneming omdat het met pensioen wil, neemt af ten opzichte van verkopers met andere motieven.

Iets anders

Maar sommige verkopende ondernemers willen gewoon iets anders; meer tijd voor de kinderen, een langgekoesterde wens laten uitkomen, een sabbatical of ‘tijd voor een nieuw begin’. Daarbij worden ook makkelijker stappen over de branchegrenzen heen gezet. We zien een trend dat kopende en verkopende ondernemers zich meer focussen op de overeenkomsten tussen branches dan op de verschillen. Zo kan iemand met een financiële achtergrond bij een multinational dan ook ineens eigenaar worden van een fabriek. En er zijn ondernemers uit de bouw- of installatiebranche die overstappen naar de zorg of een bed en breakfast beginnen. Vroeger wekte dat verbazing, tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. De mobiliteit en flexibiliteit die in de arbeidsmarkt al lang zijn intrede heeft gedaan, zien wij nu ook terug bij bedrijfsoverdrachten.

Wat is uw reden?

Voor iedere afzonderlijke ondernemer is er wel een reden om afscheid te nemen van de onderneming. Voor de één is die behoefte sterker dan voor de ander, maar uiteindelijk worden álle ondernemingen ooit overgedragen. De vraag is wanneer dat proces precies begint. Al bij het nadenken erover? Of pas bij het eerste gesprek met een overnameadviseur?

over Company Brokers

Company Brokers is specialist in bedrijfsovernames. Wij hebben veel ervaring in bemiddeling bij verkoop, aankoop en participatie. Company Brokers brengt verkopers en kopers effectief bij elkaar. Wij creëren met een discrete, persoonlijke aanpak verrassende mogelijkheden. We houden het daarbij simpel, we bewaren het overzicht en we stellen u zo in staat het beste resultaat te behalen.

Wilt u meer informatie over de verkoop van uw bedrijf?

Denkt u aan het verkopen van uw bedrijf?

Denkt u eraan om uw bedrijf te verkopen maar wilt u eigenlijk nog wat meer informatie? In onze gratis whitepaper ‘Stoppen voor een nieuw begin’ nemen wij u stap voor stap mee in het proces. Laat uw gegevens achter en ontdek wat er allemaal komt kijken bij de verkoop uw onderneming.

Deze whitepaper staat vol met informatie over het hele proces van de verkoop, denk hierbij aan:

✔️ De 4 meest onderschatte factoren
✔️ Wie heb je nodig?
✔️ Wie koopt mijn bedrijf?
✔️ Kan ik het zelf?

"*" geeft vereiste velden aan