Wat maakt uw bedrijfsverkoop succesvol? In de eerste plaats uw bedrijfsverkoop begeleiding. Want u heeft talloze vragen en er moet veel uitgezocht worden: of het ‘klikt’ met de kandidaat, welke afspraken nodig zijn, wie de betrokkenen precies zijn en welke officiële documenten er te tekenen zijn. Dit is het moment om controle te nemen over het proces. Hiermee beïnvloedt u sterk het succes van de bedrijfsverkoop. Dus schakelt u Company Brokers in. Neem nu contact met ons op voor een informatief gesprek.

Bedrijfsverkoop Begeleiding nodig?

Complete bedrijfsverkoop begeleiding

Company Brokers geeft u gerichte begeleiding op alle gebieden. Voor, tijdens en na de bedrijfsverkoop. Of dit nu gaat om de waardebepaling van een bedrijf, het zoeken naar geschikte kandidaten voor de verkoop of aankoop, het contact leggen met deze kandidaten, het voor elkaar boksen van uw financiering (uitdagend in deze tijd), het overnemen of overdragen van uw bedrijf, het creëren van een gunstig onderhandelingsklimaat en nog veel meer. Al met al precies de belangrijkste aspecten die niet tot uw dagelijkse werkzaamheden behoren. Gelukkig geldt dit wel voor Company Brokers. Wij kennen het klappen van de zweep, van de voorbereidingsfase tot en met de daadwerkelijke bedrijfsverkoop.

Gerichte begeleiding

Uw team bij Company Brokers bestaat uit gespecialiseerde bedrijfsmakelaars, die jarenlang hun ervaring en netwerk opbouwden als ondernemers. Hierdoor weten zij de beste resultaten te behalen uit iedere bedrijfsverkoop, zoals wij al eerder deden voor talloze bedrijven met tien of juist honderd werknemers, met 4 of 175 fte’s, voor overnamesommen tussen de € 400.000 en € 30 miljoen. Een uitgebreide begeleidingdus, maar nooit met lange en dure rapporten, uitsluitend met actie. Een betrouwbare, discrete, daadkrachtige en persoonlijk service!

De bedrijfsverkoop begeleiding van Company Brokers

Omdat wij creatief en flexibel te werk gaan, is onze bedrijfsverkoop begeleiding niet rigide. Toch zijn globaal enkele vaste stappen onontbeerlijk. Binnen de ruimte waarin wij uw succesvolle bedrijfsverkoopbegeleiding verzorgen, volgen wij de volgende stappen:

  1. Strategiebepaling (met de doelstellingen van uw bedrijfsverkoop)
  2. Overnameprofiel (soort onderneming, branche, bedrijfsactiviteiten, grootte, regiokoopsom en financiering)
  3. Matching van mogelijke kandidaten (breed netwerk)
  4. Benadering en aandragen van deze kandidaten(handige longlists en shortlists)
  5. Waardebepaling en onderhandelingen (financieel, juridisch, bedrijfscultuur, personeelsbeleid)
  6. Opstellen van de intentieverklaring (intentieovereenkomst)
  7. Uitvoering van due-diligenceonderzoek
  8. Afronding van overdracht(contracten, overmaking van het bedrag)