Het is misschien wel de grootste stap die u zult zetten: uw onderneming verkopen en uit handen geven aan een ander. Dit kan een interne of externe koper zijn, maar hoe dan ook krijgt u te maken met allerlei vraagstukken die het verkopen steeds ingewikkelder maken. Denkt u maar eens aan de kwalificaties en financiële middelen van uw opvolger. Of de cijfers, fiscale en juridische zaken en zelfs de emoties. Die zijn allemaal het werk van een getalenteerde makelaar. Iemand op wie u kunt vertrouwen, bij Company Brokers.

Uw onderneming verkopen?

Is dit het moment om uw onderneming te verkopen?

Timing is alles op het gebied van bedrijfsovernames. Het juiste bedrijf met de juiste partij zorgen samen voor een succesvolle verkoop. Het blijkt dat zeker 95% van de jaarlijkse bedrijfsovernames succesvol zijn, uit onderzoek van de ING. Zowel de strategie, marktpositie en winst van het bedrijf gaan al vooruit vanaf de eerste dag na financiering. Zeker met Company Brokers, dat u graag persoonlijk advies geeft over het verkopen van uw onderneming.

Opbrengstgericht onderneming verkopen

Als makelaars hebben wij zelf ook niet zoveel met ingewikkelde rapporten en exclusieve contracten. Liever laten wij onze daden spreken: pas na het succesvol verkopen van uw onderneming brengen wij onze fee in rekening, tegen een bescheiden percentage. Hiernaast houden wij uw juridische kosten beperkt, tijdens de gehele overname. Hiervoor hebben wij alle nodige specialisten in dienst of in ons netwerk. Zo haalt Company Brokers het maximale uit uw onderneming.

Voor en door ondernemers

Bij Company Brokers profiteert u van de rijke ervaring van makelaars die zelf ondernemer zijn geweest, of als DGA/directeur werkten bij MKB-bedrijven en grotere ondernemingen. Zo bezitten wij bovengemiddelde kennis over uw specifieke branche. Wij begrijpen uw doelstellingen en bedrijf. Bovendien werkt er niet één maar een team van twee ervaren adviseurs aan het verkopen van uw onderneming, van begin tot eind.

Hoe verkopen wij uw onderneming?

Uiteraard hoort bij opbrengstgericht verkopen een veilige aanpak. Een standaard plan zullen wij u hiervoor nooit aanraden, maar wel gaan wij in grote lijnen stapsgewijs te werk. Bijvoorbeeld door een grondige voorbereiding van de verkoop, het opstellen van een strategisch plan, het waarderen van uw onderneming, het opstellen van een informatiememorandum, het inventariseren en benaderen van kopers, het onderhandelen met de (ver)kopers, het uitvoeren van het due-dilligenceonderzoek en het afronden van de overdracht.