Vertaalbureau Hendriks & James samen verder met branchegenoot Fiducia

Twee gespecialiseerde vertaalbureaus slaan de handen ineen. Vertaalbureau Fiducia uit Udenhout en juridisch vertaalbureau Hendriks & James uit Amsterdam vormen samen een nieuwe speler met landelijke dekking dat beschikt over een aanzienlijk team van vertalers.

Nieuwe samenwerking vertaalbureaus

Fiducia is begin 2021 opgericht met een specialisatie op het gebied van financiële vertalingen. Hendriks & James, opgericht door Nynke Hendriks en Ian Gaukroger, bestaat sinds 2002 en is al jaren een gevestigde naam in de juridische sector. De begeleiding van de overname werd namens Hendriks & James door Company Brokers gedaan. Nynke Hendriks verklaart daarover:

“Paul van Geldorp van Company Brokers was bij de overname een baken van rust en kennis. Het was voor ons een heel spannende tijd waarin hij ons kundig door alle opeenvolgende fasen van de verkoop loodste tot en met de succesvolle verkoop eind januari 2022. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor en raden hem van harte aan bij iedereen die op het punt staat zijn of haar bedrijf te verkopen.”

Denkt u
aan het verkopen
van uw bedrijf?

Denkt u aan het
verkopen van uw bedrijf?

Overweegt u onderneming te verkopen binnenkort? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op
voor meer informatie. Of bekijk onze pagina over het verkopen van uw bedrijf.

De marktpositie verbeteren

Fiducia en Hendriks & James gaan de samenwerking vooral aan om hun marktpositie te versterken. Door de overname ontstaat een organisatie met vier inhouse deskundigen en een omvangrijke flexibele schil om die capaciteit en kennis aan te vullen. De nieuwe eigenaar van de combinatie is Dave van den Akker, die Fiducia oprichtte vanuit zijn andere vertaalbureau Linquake.

“Naast de bundeling van unieke inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van vertalen voor de juridische en financiële sector zullen we samen ook beter in staat zijn om onze kennis en kunde te delen met de wereld. In de veranderende wereld van het vertalen, waarin vertaalmachines inmiddels nadrukkelijk hun rol spelen, blijft de behoefte aan inhoudsdeskundigheid een relevante factor. Fiducia speelt hierop in door haar moderne methodieken, met vertrouwen en kwaliteit als basis” aldus Van den Akker. Hij neemt per 1 februari de leiding in de nieuw gevormde combinatie.

Klanten nog beter van dienst zijn

Gezamenlijk bieden beide vertaalbureaus hun diensten aan bij klanten in heel Nederland en daarbuiten. Dit zal vanaf 1 februari gebeuren onder leiding van Dave van den Akker. Beide organisaties zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en helpen hun klanten graag verder met het verzorgen van hoogwaardige financiële en juridische vertalingen.

Klaar voor de volgende stap?

Overweegt u ook om uw bedrijf te verkopen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het proces. Of bekijk eerst onze pagina voor meer informatie.

Denkt u aan het
verkopen van uw bedrijf?

Overweegt u onderneming te verkopen binnenkort? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op
voor meer informatie. Of bekijk onze pagina over het verkopen van uw bedrijf.