Waar begin ik bij de verkoop van mijn bedrijf?

Bij het verkopen van uw bedrijf komt heel wat kijken. Een goede voorbereiding is dus eigenlijk een vereiste! Maar waar of hoe te beginnen? U wordt met allerlei vraagstukken geconfronteerd. Hieronder een korte leidraad om van start te gaan.

Alvorens een afspraak met ons te maken kunt u al een hoop informatie op onze website vinden. Wij raden u aan om in ieder geval te beginnen met het doornemen van ‘het stappenplan van het verkoopproces’ en vervolgens de ‘veel gestelde vragen’ te lezen.

Hierdoor komt u beslagen ten ijs om tijdens een kennismakingsgesprek met ons al uw vragen te kunnen stellen en uw zorgen c.q. plannen te bespreken.

Na het kennismakingsgesprek laat u alle indrukken en informatie even op uw inwerken…voelde het gesprek goed, had u een ‘klik’ met de specialist die u te woord stond, heeft u een beter beeld gekregen van de aanpak, zijn al uw vragen beantwoord?

Tijdens een tweede gesprek wordt er een verkoopmemorandum opgesteld.

Hierin staan de structuur en kerncijfers van uw bedrijf, maar ook uw toekomstvisie; wat zijn eventuele mogelijkheden in de markt? Sterke en zwakke punten van uw onderneming helpen ons tenslotte om te komen tot een duidelijk beeld van een juiste koper.

waar begin ik met de verkoop van mijn bedrijf